Doorgaan naar inhoud

Ruilen en Retourneren

Retourneren

Voor standaardproducten bieden wij de mogelijkheid om binnen een vastgestelde periode te retourneren.

Dit retourbeleid is echter niet van toepassing op op maat gemaakte producten zoals Solar Carports en Solar Veranda's. 

De reden hiervoor is de aard van deze producten, die op maat gemaakt en specifiek ontworpen zijn om aan de individuele behoeften en specificaties van elke klant te voldoen.

Vanwege het maatwerkproces, waarbij materialen speciaal voor jouw project worden geselecteerd en geïnstalleerd, kunnen deze producten niet worden geretourneerd of omgeruild. Elke Solar Carport en Solar Veranda wordt zorgvuldig ontworpen en geproduceerd met de hoogste aandacht voor detail, kwaliteit en klanttevredenheid in gedachten.

Wij begrijpen dat dit beleid vragen kan oproepen, en we staan klaar om eventuele zorgen te bespreken en te zorgen voor volledige transparantie en tevredenheid gedurende het hele aankoop- en installatieproces. Huisluxe zet zich in om ervoor te zorgen dat jouw ervaring met onze Solar Carports en Solar Veranda's aan je verwachtingen voldoet, van ontwerp tot realisatie.

Voor meer informatie of specifieke vragen over ons aangepaste retourbeleid voor deze producten, nodigen wij je uit om contact op te nemen. Wij zijn hier om je te helpen en ondersteunen bij elke stap.

Je kunt maatwerkbestellingen kosteloos annuleren voordat je hebt betaald.

Hartelijk dank voor je begrip en het vertrouwen dat je in ons stelt.

-

Ontdek hier hoe je gemakkelijk ons 14-daagse retourbeleid kunt toepassen.

In een paar eenvoudige stappen kun je je producten retourneren:

14 dagen voor aangeven retour

 • Je hebt de mogelijkheid om je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

 • Voor het uitoefenen van dit recht vragen we je vriendelijk om je retour aan te melden via ons online retourformulier of op een andere duidelijke manier.

 • Na afloop van deze periode van 14 dagen is het niet meer mogelijk om je aankoop zonder specifieke reden te annuleren. Neem contact op met ons voor verdere bespreking van eventuele opties.

14 dagen voor retour sturen

 • Na het annuleren heb je opnieuw 14 dagen de tijd om het product terug te sturen.
 • Retourneer het product met alle meegeleverde accessoires en, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele staat en verpakking naar het adres dat je van ons krijgt.
 • Als je wilt, kunnen wij de zending voor je ophalen. De kosten van de vervoerder (€ 150,-) worden dan aan je doorberekend.
 • Zorg ervoor dat je een ontvangstbewijs, bewijs van verzending of een vergelijkbaar document bij je hebt.

14 dagen voor crediteren

 • Het verschuldigde orderbedrag wordt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koopovereenkomst, teruggestort.

 • Je ontvangt het volledige orderbedrag, inclusief verzendkosten, terug.

 • Houd er rekening mee dat de kosten voor het retourneren van het product vanaf jouw adres naar de webwinkel voor eigen rekening zijn.

 • In geval van eventuele schade, een retour van een onvolledig of gebruikt artikel, of een ongefrankeerde zending, kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Als er onnodige schade aan het product is ontstaan, kan er waardevermindering worden berekend.

 • Bij retournering van producten waarbij het totaalbedrag onder het gratis leveringsbedrag komt, worden alsnog verzendkosten in rekening gebracht.

ONLINE RETOURFORMULIER

RETOURFORMULIER

RETOURFORMULIER

Maak gebruik van het formulier om een retour aan te geven.

Voor het herroepen van je koopovereenkomst heb je ook de mogelijkheid om het Europese modelformulier voor herroeping te gebruiken. Je kunt dit formulier downloaden via de volgende link: Europese modelformulier.

Herroepingsrecht bij financieringsovereenkomst?

Indien de verkoper het product heeft gefinancierd, bijvoorbeeld door middel van het verstrekken van een lening, zal de financieringsovereenkomst automatisch worden ontbonden wanneer de consument gebruikmaakt van zijn herroepingsrecht.

Belangrijk!

Retourneren na 14 dagen

Indien u geleverde artikelen na afloop van de zichttermijn niet voor herroeping heeft aangemeld, wordt de koopovereenkomst als definitief beschouwd. Na de periode van 14 dagen is annuleren zonder reden niet meer mogelijk.

Retourneren na verwerking

Om het volledige aankoopbedrag terug te ontvangen, dienen de artikelen in originele staat en onbeschadigd te worden geretourneerd. Wij willen je er daarom op wijzen om voorzichtig met de bestelde producten om te gaan. In geval van schade is de consument aansprakelijk voor de waardevermindering.

Retourneren van maatwerk

Maatwerk producten worden met grote zorg voor je geproduceerd en/of besteld, en vallen buiten het herroepingsrecht. Denk hierbij aan Solar Carport, Solar Verandas, enz. Je kunt maatwerkbestellingen kosteloos annuleren voordat je hebt betaald.